Eerste vaccinaties uitgevoerd binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord

Foto: Twitter Jac Rooijmans

LEUDAL – Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. De volgende stap moet worden de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.

Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

Nieuwe fase
De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Gisteren werden voor het eerst de mouwen opgestroopt in de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Dat betekent een nieuwe fase in deze crisis. De meeste mensen zijn echter nog wel vatbaar voor het virus en veel mensen in de samenleving zijn nog besmettelijk. Pas als het overgrote deel van Nederland gevaccineerd is, kan er nagedacht worden over het loslaten van de basisregels.

Reacties