Wagemans: ‘Communiceer direct en normaal met woonwagenbewoners’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) roept het college van B&W op de ‘normale communicatiekanalen’ met woonwagensbewoners te herstellen.

Wagemans vindt het niet kunnen dat directe communicatie permanent geweigerd wordt door de gemeente en alle communicatie via derden verloopt.

Groeiende onvrede
‘Dat geldt in dit geval nog extra omdat de gemeente een verhuurder-huurder relatie heeft met betrokkenen’ vindt Wagemans. ‘Mijn eerdere verzoeken en attenderingen hebben tot op heden geen enkel effect gehad, wat ik zeer betreur’ zegt Wagemans. De ervaring leert dat de tot op heden gevolgde manier van communiceren enkel aanleiding is voor misverstaan en groeiende onvrede. Altijd is denkbaar dat een overheid communicatie tijdelijk opschort wanneer daartoe een aanleiding bestaat, maar het kan niet zo zijn dat een tijdelijke opschorting van communicatie een staande en permanente praktijk wordt.’

Het raadslid doet daarom een dringend verzoek aan het college de draad weer op te pakken en de problemen tot onderwerp te maken van direct contact en overleg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen