Subsidie voor wielerbaan in Neer plotseling op de tocht

Foto: Archief: Bart Gort

NEER – Het leek allemaal een formaliteit, maar de initiatiefnemers van ’t Maasveld in Neer krijgen voorlopig geen subsidie van de provincie voor de aanleg van een wielerbaan.

Provinciale Staten vinden dat er niet goed genoeg geluisterd is naar omwonenden, die zich grote zorgen maken over het project, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Motie
Daarnaast is er volgens de Partij voor de Dieren te weinig duidelijkheid over de aanplant van tweeduizend jonge eikenbomen, ter compensatie voor de geplande kap van een negentig jaar oude eik. Een motie van die partij, waarin gesteld wordt dat de provincie geen subsidie kan verlenen aan een project waar nog zo veel onduidelijkheid over bestaat, werd gesteund door zes van de elf partijen in Maastricht. De bijdrage van de provincie wordt daarom uitgesteld tot er een duidelijk plan ligt voor de natuurcompensatie en er meer oor is voor de zorgen van omwonenden.

Overlast
Er was al een bedrag van 750.000 euro toegezegd door de provincie, alleen moesten er nieuwe afspraken worden gemaakt worden over uit welke pot die subsidie betaald zou worden. Omwonenden maakten van die gelegenheid gebruik om te klagen over geluids-, licht- en verkeersoverlast. Ze vrezen dat er veel drukbezochte internationale wedstrijden gehouden zullen worden, terwijl de gemeente het volgens hen verkoopt als een ‘lokaal trainingsbaantje’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen