Arriva: verlengde vakantiedienstregeling tot en met 17 januari

Foto: Arriva

LIMBURG – De lockdown die sinds 15 december van kracht is leidt tot verdere daling van reizigersaantallen en gewijzigde reispatronen binnen het openbaar vervoer. Arriva verlengt daarom de vakantiedienstregeling in Limburg.

Concreet betekent dit dat de vakantiedienstregeling voor alle bussen in Limburg – en voor de ritten van de Maaslijn (RS11) – tot en met zondag 17 januari van kracht blijft. Voor de overige treinlijnen in Limburg kent Arriva geen vakantiedienstregeling en daarom rijden die treinen als altijd. De OV-Servicespunten van Arriva in Limburg blijven geopend, met enkele wijzigingen rond de feestdagen.

Buurtbussen
Met de van kracht zijnde lockdown wordt ten strengste geadviseerd alleen te reizen als dat noodzakelijk is; meer mensen werken thuis, verschillende winkels zijn gesloten en onderwijs wordt op afstand gegeven. Het ov blijft wel beschikbaar voor noodzakelijke reizen. Arriva monitort de reizigersaantallen en houdt in haar dienstregeling rekening met de ‘gewijzigde werkelijkheid’. Sinds de start van de lockdown heeft Arriva alle scholierenlijnen gestopt. Voor alle andere lijnen geldt nu dus dat die een dienstregeling blijven rijden zoals die op de borden vermeld staat als ‘vakantiedienstregeling’, tot en met 17 januari 2021, en die is daarmee minimaal aangepast op de voorlopige einddatum van de lockdown. Voor de buurtbuslijnen, die al sinds de eerste lockdown in maart 2020 niet rijden, wordt gewerkt aan een opstart. Voor die start is het nodig de bussen aan te passen met kuchschermen, extra ventilatie en het aanbrengen van een extra filter. Daarnaast moeten er voldoende vrijwilligers bereid zijn om weer te gaan rijden. Het is de bedoeling met de buurtbussen medio januari weer te starten als aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Noodzakelijk
Arriva doet een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is. De geldende richtlijnen zijn nog steeds:

  • Draag een mondkapje: in alle voertuigen is dat verplicht. Ook op perrons en bij haltes is het dragen van een mondkapje verplicht;
  • Reis alleen als het echt nodig is;
  • Reis niet als u verkoudheidsklachten heeft;
  • Geef elkaar de ruimte.

De meest actuele dienstregeling* vindt de reiziger terug in de reisplanners, behoudens de aanpassingen specifiek voor de scholierenlijnen. Die zijn tot 3 januari niet actueel terug te zien in de reisplanners.

Reacties