Afvalverwerking op milieuparken steeds duurder

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De verwerking van afval op de milieuparken wordt steeds duurder. Omdat in de Maaslandgemeenten het principe ‘de vervuiler betaalt’ wordt gehanteerd, heeft het bestuur van RD Maasland besloten de hogere verwerkingskosten door te berekenen in de tarieven van het milieupark.

Brengt u na 1 januari zuiver puin naar het milieupark, dant kost dat  7,50 euro per 0,5 m3 of deel daarvan.

Grof 
Grof huishoudelijk afval storten kost vanaf het komende jaar 15 euro per 0,5m3 of deel daarvan (7,50 euro indien minder dan 0,25 m3). Tot grof huishoudelijk afval rekent men bijvoorbeeld huishoudelijk restafval, (geïmpregneerd of geverfd) hout, draad-, isolatie-, autoglas, PVC, gasbeton, grote stukken kunststof (bijvoorbeeld tuinstoelen, tuintafels, speelgoed), bitumen dakplaten en vloerbedekking.

Reacties