Wilde Havik: romandebuut Marielle van Leipsig

Foto: Omslag 'Wilde Havik' (Illustratie M. v. Leipsig)

HEYTHUYSEN – Op 25 september is de roman ‘Wilde Havik – De Jacht van de Havik’ van Marielle van Leipsig uit Heythuysen verschenen.

Stephen Oliver ‘Wild Hawk’ Amell is een jonge Amerikaan, die aan de zijde van de Engelsen gevochten heeft tegen de Amerikanen. Hij verliest alles wat hem dierbaar is en wordt gedwongen zijn vaderland te verlaten. Hij komt terecht in een oorlog aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en ontmoet daarbij Andra, een jonge partizane…

Marielle van Leipsig (Foto: J. Janssen)

Mustangs
Tijd en setting van het verhaal zijn niet toevallig. Van Leipsig (1968) schrijft vanaf haar jongste jaren verhalen. Geïnspireerd door boeken, films, series en documentaires over onder meer de oorspronkelijke bewoners van Amerika, mustangs, het Wilde Westen, Canada en de Napoleontische oorlog heeft zij jarenlang gewerkt aan dit verhaal, dat langzaam uitgroeide tot een roman vol actie, spanning en avontuur, met een vleugje romantiek.
Ook personen die zij ontmoette en die belangrijk werden in haar leven, waren van invloed op het tot stand komen van de roman.

Uitgever
‘Wilde Havik’ wordt als paperback (364 pagina’s) uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en is voor 23,99 euro verkrijgbaar via de webwinkel op www.boekscout.nl of te bestellen via ISBN 978-94-640-3593-3.

Reacties