Land van Horne neemt extra maatregelen om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Foto: Pixabay - jc_cards (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Vanaf donderdag neemt ook Stichting Land van Horne extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de omgeving maar ook bij Land van Horne lopen de besmettingen met het coronavirus op.

Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, dagbesteding, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Er werken 2600 mensen als beroepskracht en 1300 vrijwilligers. Die zijn actief in Leudal, maar ook in Weert, Nederweert, Someren en Cranendonck.

Mondneusmaskers
Een van de maatregelen is het preventief gebruiken van mondneusmaskers. Vanaf 1 oktober dragen alle medewerkers van Land van Horne op zowel de zorglocaties, dagbehandeling, behandelcentrum, het geriatrisch revalidatiecentrum, áls in de wijkverpleging een mondneusmasker. Ook bezoekers dienen een mondneusmasker te dragen. Het bezoek vindt op de kamer of appartement van de cliënt plaats en het bezoek maakt géén gebruik van de algemene faciliteiten. De gasterijen blijven geopend voor maximaal 30 mensen, die op 1,5 meter afstand van elkaar zijn. Ook vindt er extra schoonmaak plaats van de handcontactpunten.

Aanvulling
De extra maatregelen zijn een aanvulling op de basismaatregelen vanuit de overheid. Deze blijven belangrijk om na te leven, laat de organisatie weten: ‘We begrijpen dat de extra maatregelen een grote impact hebben op onze medewerkers, cliënten, mantelzorgers en familie. Maar alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het coronavirus geen kans krijgt en beschermen we de mensen om ons heen. die ons dierbaar zijn.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen