Coronabesmetting op Sint Ursula Horn: ‘Geen groot risico’

Foto: John Hölsgens

HORN – Scholengemeenschap Sint Ursula heeft vrijdagmiddag laten weten dat een medewerker van de vestiging in Horn positief is getest op het coronavirus. Op basis van het advies van de GGD Limburg-Noord hoeft er echter geen bron- en contactonderzoek binnen school uitgevoerd te worden.

De GGD geeft verder aan dat overige medewerkers en leerlingen geen groot risico lopen. Voor hen gelden dan ook geen aanvullende adviezen.De medewerker was tijdens de besmettelijke periode niet op school en heeft lichte klachten.

Richtlijnen
Er hoeven geen medewerkers of leerlingen thuis te blijven. De bewuste medewerker blijft de komende dagen wel thuis. De Scholengemeenschap benadrukt daarnaast het belang dat iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen blijft houden. Nog steeds geldt dus ook de regel dat medewerkers en leerlingen thuisblijven of naar huis gaan wanneer ze last hebben van verkoudheid, hoesten of keelpijn, plotseling verlies van reuk en of smaak, moeilijk ademen c.q. benauwdheid, verhoging of koorts. Men mag in principe weer naar school komen wanneer men 24 uur geen klachten meer heeft, of wanneer de coronatest een negatieve uitslag heeft gegeven. Wanneer een huisgenoot last van benauwdheid of koorts heeft moeten medewerkers en leerlingen thuis blijven of direct naar huis gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen