Campagne voor duurzamer Leudal: korting op energiescans

Foto: Pixabay - MariaGodfrida (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal wil het voor huiseigenaren aantrekkelijker maken naar middelen te kijken om hun huis te verduurzamen. Inwoners kunnen daarom 50 euro korting krijgen op het uitvoeren van een energiescan.

Het college van B&W zet in op een totaal van 150 uitgevoerde scans binnen één jaar. Inwoners krijgen dan van een coach advies op welke manier ze gemakkelijk energie kunnen besparen. Het laten uitvoeren van de scan kost circa 200 euro.

Subsidie
Ook al blijkt uit onderzoek dat huiseigenaren pas één à twee jaar later daadwerkelijk actie ondernemen, door de scan worden mensen zich sowieso een stuk bewuster van duurzaamheid, schrijft het college. De energiescans zijn slechts een onderdeel van een grotere campagne om de duurzaamheid in Leudal te vergroten. Het Rijk heeft daarvoor 90.000 euro subsidie ter beschikkking gesteld. Wordt het geld niet binnen een jaar opgemaakt, dan moet het resterende bedrag worden terugbetaald. Ook het stimuleren van het aanleggen van zonnepanelen, zowel voor particulieren als bedrijven, en het openen van een energieloket zijn onderdeel van die campagne.

Reacties