Duurzaamheidskrant valt binnenkort bij 15.000 huishoudens op de mat

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Donderdag heeft burgemeester Désirée Schmalschläger het eerste gedrukte exemplaar van de duurzaamheidskrant in ontvangst genomen. De krant valt in de week van 5 oktober ook bij 15.000 huishoudens in Leudal op de deurmat.

De krant is bedoeld om iedereen bewust te maken van de bijdrage die men kan leveren aan een duurzame gemeente.

Pop-up store
De krant is er één om te bewaren. Iedereen kan eruit halen wat hem of haar inspireert. Zo wordt er onder meer ingegaan op uiteenlopende acties die opgezet worden, om inwoners te helpen energie te besparen. Inwoners die zich willen oriënteren op het gebied van duurzaam wonen of die inspiratie op willen doen kunnen, naast een zestal informatieavonden in de gemeente, vanaf 2 oktober ook terecht in de pop-up store in het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen. Het is de plek om te bezoeken wanneer je je woning wilt verduurzamen, maar nog niet goed weet waar te beginnen. In de pop-up store kunnen mensen zelf ervaren hoeveel invloed besparende maatregelen hebben op hun energierekening. Ook kan er een afspraak met de energiecoach worden gemaakt.

Test
‘In deze krant vind je veel inspirerende interviews, praktische tips en kennis die je direct in je dagelijkse leven kunt toepassen’ zei burgemeester Schmalschläger. ‘Er staan eenvoudige tips in om energie en kosten te besparen, evenals een test waarmee je direct inzicht krijgt hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen. Als gemeente zijn we trots op hoe we ons inzetten voor een duurzaam Leudal. Dat we ons allemaal mogen inzetten voor een toekomstige duurzame gemeente, die vandaag begint. Ik wens iedereen veel besparing toe.’

Campagne
De duurzaamheidskrant is onderdeel van een campagne: Eenvoudig energie besparen: waarom niet? De campagne is een samenwerking tussen de gemeente, Leudal Energie en de Rabobank Peel, Maas en Leudal. Kijk voor meer informatie op deze site.

Reacties