Ook 11-jarig meisje moet weg van Heykeshoeve in Ell

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – De Rechtbank in Roermond vindt het niet verantwoord dat een elfjarig meisje nog langer in Heykeshoeve in Ell blijft, omdat er te veel strijd en onrust rond deze kwestie heerst.

Eerder werden al zeven andere pleegkinderen weggehaald in Ell.

Rust
Het elfjarige meisje wilde zelf overigens graag op Heykeshoeve blijven, maar de rechtbank oordeelt dat ze toe is aan rust en verplicht pleegmoeder Veronika Jong het kind over te dragen aan het Bureau Jeugdzorg  Roermond. De rechtbank is verder van mening dat de familie Jong de samenwerking met BJZ ernstig verstoord heeft, waardoor ondertoezichtstelling niet meer uitvoerbaar is. Veronika Jong wilde vooralsnog tegenover Dagblad De Limburger geen reactie geven. Haar advocaat Suze Oudenhoven is teleurgesteld en boos over de uitspraak. ‘Dit kind had een kinderrechter nodig die achter haar ging staan. Met dit meisje ging het sinds haar verblijf op Heykeshoeve namelijk zo goed in vergelijking met een jaar geleden, dat deze uitspraak niet is te volgen. Schrijnend!’

Reacties