Geen huurvergoeding meer voor De Luifel in Heythuysen

Foto: Facebook De Luifel

HEYTHUYSEN – De huurvergoeding voor De Luifel in Heythuysen wordt in 2021 stopgezet. Het bezwaar van onderwijsinstelling De Ortolaan tegen dat besluit is ongegrond verklaard.

Zonder de jaarlijkse bijdrage van de gemeente Leudal, die  zo’n 43.000 euro bedraagt, moet de kringloopwinkel in het centrum van het dorp de deuren noodgedwongen sluiten.

Leerwerkbedrijf
De Luifel wordt gerund door vrijwilligers en leerlingen van De Ortolaan, een school voor speciaal onderwijs. Omdat de winkel een leerwerkbedrijf is en niet als onderwijslocatie te boek staat, heeft de gemeente besloten om de huurvergoeding na vijftien jaar stop te zetten. Het gaat om een bezuinigingsmaatregel. De bezwarencommissie volgt nu ook de visie van het college van Leudal. Er wordt wel al een tijd naar een alternatieve locatie gezocht, maar de gesprekken hierover zijn vastgelopen. Volgens wethouder Robert Martens (D66) houdt het bestuur van De Ortolaan halsstarrig vast aan een eisenpakket waar qua locatie alleen De Luifel aan kan voldoen. Directeur Schreurs van de Ortolaan gaf tegenover Dagblad De Limburger aan best concessies te willen doen, maar voelt zich in het nauw gedreven. Een oplossing voor wat er na september 2021 moet gebeuren, blijft voorlopig dus uit.

Reacties