Schop in de grond voor windpark De Kookepan

Foto: John Hölsgens

NEER – Maandag gaat de schop in de grond voor het project Windpark De Kookepan. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de 450 leden van Leudal Energie in vervulling.

De afronding van het windpark, met drie Enercon turbines, is voorzien in de zomer van 2021.

Uniek
Aannemer Mart Munsters zal maandag enkele voorbereidingen treffen bij de middelste molen van het windpark, gelegen nabij het Broekven. In de weken erna zullen ook de locaties van de andere twee turbines voorbereid worden. Windpark De Kookepan wordt vanuit verschillende perspectieven uniek: het is het enige windpark in Midden-Limburg dat uit drie turbines bestaat én volledig coöperatief is. Dat betekent dat het het grootste honderd procent coöperatief ontwikkelde windpark van Limburg is. Bovendien is het uitgangspunt dat de omgeving maximaal profiteert van de opbrengst van de windmolens. Of het nu de (leden van de) coöperatie, de omwonenden of de grondeigenaren zijn: allen hebben recht op een deel van opbrengst.

Reacties