Ontdek het Leudal: de natuur in rust

Foto: BCL

HAELEN – De gidsen van Groen Hart Leudal nemen belangstellenden mee de natuur in, om te bekijken hoe die zich voorbereidt op de komende winter.

Deze wandelexcursie vindt plaats op vrijdag 4 september, van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Ruststand
Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels juist beter zichtbaar zijn. Aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken.

Aanmelden
In verband met de coronamaatregelen kunnen er slechts tien mensen mee. Vooraf aanmelden is dan ook noodzakelijk en dat kan via [email protected] of telefonisch via 0475 49.70.10, tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal. De deelnamekosten bedragen 3,50 euro voor volwassen. Kinderen tot 12 jaar mogen voor 1 euro meer. De start is bij Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Reacties