Het Leudal in de kijker bij Vroege Vogels

Foto: Studiegroep Leudal

LEUDAL – In mei heeft het team van het natuurprogramma Vroege Vogels opnamen gemaakt in Leudal voor hun tv-programma.

Dit programma van 40 minuten zal op vrijdag 11 september om 19.50 uur worden uitgezonden op NPO 2 en is geheel gewijd aan de natuur van het Leudal.

Boek
Aanleiding is de publicatie vorig jaar van het door de Studiegroep Leudal uitgegeven boek ‘Het Leudal, voor nu en altijd’, dat gevolgd werd door een radio-interview op 13 oktober 2019 met de samenstellers van het boek: Phlip Bossenbroek en Hans Smulders. Dit interview leidde tot contacten met de tv-redactie van ‘Vroege Vogels’ en een tweetal oriënterende bezoeken aan het Leudal, waar met diverse betrokkenen gesproken werd over de haalbaarheid van een tv-uitzending. Met elk contact steeg het enthousiasme en uiteindelijk kwam het bericht dat het Leudal in de uitzendingenreeks was opgenomen. Het werden lange, zeer enerverende opnamedagen waarin de pareltjes die het Leudal rijk is ruimschoots aan bod zijn gekomen. De moeite van het kijken zeker waard dus…

Reacties