Themasessies over aanpassingen centrum Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Over het centrum van Heythuysen kwamen de afgelopen jaren veel meldingen binnen. Foutparkeerders op de loopstroken, gevaarlijke situaties bij het laden en lossen en onduidelijke voorrangssituaties.

Daarom liet de gemeente vorig jaar een verkeersveiligheidsanalyse uitvoeren. Op basis van deze analyse zijn er enkele voorstellen gedaan om de veiligheid in het centrum te verbeteren.

Geen afsluiting
Als vervolg op het onderzoek naar de verkeersveiligheid ligt er nu een schetsontwerp voor de Dorpstraat, Stationsstraat en een gedeelte van de Kloosterstraat. Als er na realisatie van de korte-termijn-maatregelen en de bijpassende handhavingsmaatregelen een aanhoudend gevoel van verkeersonveiligheid blijft bestaan, worden ingrijpendere maatregelen onderzocht. Wat op dit moment daarom géén onderdeel van de plannen uitmaakt is het afsluiten van de winkelstraat, het instellen van eenrichtingsverkeer of het aanbrengen van een knip. Volgens het onderzoek is er verkeerskundig op dit moment geen reden om deze maatregelen te nemen. Bovendien zouden deze maatregelen veel gevolgen hebben voor de omliggende straten en woongebieden.

Filmpje
Het schetsontwerp is nog geen definitief plan. Voordat de gemeente met alle betrokkenen in gesprek gaat is de eerste opzet van het schetsontwerp met de belangengroepen in het centrum afgestemd. Het ontwerp is nu gereed om met alle inwoners en ondernemers te bespreken. Op de gemeentelijke website staat een filmpje over de aanpassingen. Bewoners kunnen zich er aanmelden voor één van de themasessies op 3 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen