Dieselwacht patrouilleert sinds woendag in Leudal

Foto: Pixabay - alkemade (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In het buitengebied van Leudal rijden een week lang beveiligingsauto’s op zoek naar dieven van diesel. Deze zogenoemde dieselwacht is een maatregel naar aanleiding van de vele dieseldiefstallen in de regio. De dieselwacht zal ook actief zijn in Monfort en Peel en Maas.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft besloten om een beveiligingsbedrijf vanaf woensdagavond de patrouilles te laten uitvoeren.

Bang
De beveiligingsauto’s rijden elke nacht van 23.00 uur tot 5.00 uur langs samengestelde routes. ‘Het is een preventieve werking waar mensen bang van worden om dan iets te gaan stelen’, zei LLTB-voorzitter Giel van Herten in de L1 Nieuwsshow. Tijdens de eerste nacht waren er al meteen verdachte situaties: ‘Hard wegrijdende auto’s en mensen die zich verdacht opstelden.’ De afgelopen tijd werden in Midden-Limburg diesel, sproeikoppen en accu’s van beregeningsinstallaties gestolen. Ook werden de installaties vaak vernield. Woensdagavond is een verdachte opgepakt voor dieseldiefstallen in Maasbracht.

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen