Veteranendagen gaan niet door: alternatief programma voor nationale viering

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Jaarlijks vindt, een week voorafgaand aan de Nederlandse Veterandendag, in Roermond de Limburgse Veteranendag plaats. Elk jaar nodigt de gemeente Leudal veteranen en hun partner die binnen onze gemeente wonen uit, hieraan deel te nemen.

Als gevolg van de coronacrisis wordt de Limburgse Veteranendag dag verplaatst naar 19 juni 2021. Hierdoor komt ook het samenzijn in het gemeentehuis van Leudal, voorafgaand aan deze dag, te vervallen.

Nationaal
Verder heeft het Dagelijks Bestuur van het Nationaal Comité Veteranendag besloten om de Nederlandse Veteranendag van 27 juni af te lassen. Het campagneteam van het Nationaal Comité Veteranendag werkt nu een alternatief programma uit. Meer informatie daarover is te vinden op deze site.

Gedenksteen
Bij het gemeentehuis in Heythuysen bevindt zich een gedenksteen voor veteranen. Daar zal half juni de witte anjer bloeien als extra waardering.
Een mooie plek om te herdenken. Als u als veteraan informatie wilt over de Stichting Veteranen Leudal, dan kunt u contact opnemen met de stichting door een e-mail te sturen naar [email protected] Meer informatie over de Limburgse Veteranendag is hier te vinden.

Veteraan
Jij ging getrouw waar plicht je riep te gaan
Waar hebzucht, godswaan, haat, het won van rede
Je waagde lijf en leden voor de vrede:
Dit is een plek om daar bij stil te staan

(Frits Criens – stadsdichter Leudal)

Reacties