Nieuwe plannen met jongeren en cultuur moeten toekomst Bombardon veilig stellen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Exploitant Geert Janssen heeft een handtekening gezet onder een nieuw contract om De Bombardon in Heythuysen uit te baten. De overeenkomst loopt voor onbepaalde tijd.

Janssen, die ook Baexheimerhof in Baexem onder zijn hoede heeft, twijfelde daar lang over omdat er voor hem als ondernemer te weinig overbleef.

Subsidie
Een nieuw plan met de titel  ‘Meer mensen over de vloer’ heeft het geloof terug gebracht bij de ondernemer, ondanks de moeilijke tijd. De Bombardon gaat zich richten op meer culturele activiteiten en op jongeren. Het bestuur en de exploitant worden daarbij geholpen door diverse werkgroepen, maar ook door een jaarlijkse subsidie van 7000 euro.

Stijgende lijn
‘De laatste jaren is al een voorzichtig stijgende lijn zichtbaar in de omzet’ zei Janssen vrijdag in Dagblad De Limburger. ‘Maar we hopen nu in een stroomversnelling te raken, zodat we straks geen extra bijdrage meer nodig hebben.’ Janssen hoopt dat doel over vier jaar te hebben bereikt.

Reacties