Noodverordening voor gemeenten Noord- en Midden-Limburg vastgesteld

Foto: Pexels - Lo (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft burgemeester Antoin Scholten van Venlo woensdag een noodverordening ingesteld voor alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

De maatregelen die het kabinet landelijk heeft afgekondigd tegen het coronavirus, zijn hiermee nu in regels vastgelegd.

Terrasje
Justitie en gemeenten kunnen met deze verordening handhaven als een maatregel die het kabinet afgekondigd heeft niet wordt nageleefd. Denk daarbij aan het niet mogen houden van een evenement met meer dan honderd personen, maar ook aan de verplichte sluiting van de horeca en andere uitgaansgelegenheden. Er mag bijvoorbeeld wel via een uitgifteloket eten gehaald worden, maar het mag niet genuttigd worden op het terrasje behorende bij die horecagelegenheid. De voorzitter van de Veiligheidsregio constateerde dat de inwoners in de regio zich al zeer serieus aan de maatregelen houden. Hij verwacht dan ook geen gebruik te hoeven maken van deze verordening om de maatregelen te handhaven.

Reacties