Geen weekmarkten meer in Noord- en Midden-Limburg

Foto: Pixabay - bogitw (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft besloten dat per direct alle weekmarkten in de vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg niet meer gehouden mogen worden.

Zoals bij alle maatregelen die genomen worden is ook bij dit besluit het gezondheidsperspectief leidend geweest. Het is ondoenlijk om bij een weekmarkt de regel ‘niet meer dan 100’ en 1,5 meter afstand voor elkaar te krijgen.

Deurbeleid
Dit in tegenstelling tot een supermarkt of winkel, waar wel maatregelen genomen kunnen worden middels deurbeleid en medewerkers die ervoor zorgen dat mensen in een rij voldoende afstand bewaren. Bovendien vindt de veiligheidsregio het onwenselijk dat vanuit Duitsland en België ‘klanten’ de markten bezoeken waarbij er geen gezondheidsmaatregelen genomen worden. De Belgische en Duitse gemeenten en pers zullen op de hoogte worden gebracht van het besluit waarmee ook een beroep wordt gedaan op de Belgische en Duitse kooptoerist om het gezonde verstand te gebruiken en niet de drukte op te zoeken, ook niet in de gemeenten net over de grens.

Reacties