Tips om de lokale ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis

Foto: Nieuws.nl

LEUDAL – Het coronavirus heeft enorme gevolgen. Niet alleen voor de volksgezondheid, ook voor de economie en daarmee voor de ondernemers in Leudal. Nu de horecazaken eveneens hun deuren hebben moeten sluiten, kun je de lokale bedrijven toch blijven steunen. Hoe? Wij geven graag tips…

Tip 1. Winkel in Leudal
Steun de lokale ondernemer! Dus probeer uw geld vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf(je) hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft. Volg altijd de landelijke maatregelen. De ondernemers in Leudal ontvangen je graag, al is het nu even met gepaste afstand. Ze proberen de service en gastvrijheid zo goed als mogelijk hoog te houden. Dus als het in een winkel even te druk is, kom dan op een later tijdstip terug. Er zijn ook ondernemers die hun producten graag bij je thuis bezorgen. Neem hiervoor contact op met je vertrouwde ondernemer en spreek samen af wat de beste manier is om de lokale producten bij jou thuis te krijgen. Daarnaast zijn er winkels die op verzoek openen en winkels waarbij je bestellingen via social media kunt plaatsen.

Tip 2. Schaf cadeaubonnen aan
Wat je altijd kunt doen: cadeaubonnen of tegoedbonnen aanschaffen van de lokale ondernemer. Dus denk vooruit: heb jij binnenkort verjaardagen of iets te vieren? Schaf dan vooral cadeaubonnen aan van de favoriete winkel/horecagelegenheid van de jarige job. Zo ondersteunen we de lokale winkelier of horecazaak, nu maar vooral ook op de langere termijn.

Tip 3. Zet je eigen bereik in
Heeft jouw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie in deze de crisistijd? Of hebben ze een oproep? Deel dat bericht meteen en zet zo je eigen social mediakanalen in om deze boodschap zo ver mogelijk de wereld in te helpen. Via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of alle andere kanalen draag je dan toch bij aan de bekendheid van zo’n actie.

Tip 4. Stuur een berichtje
De ondernemers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten. Stuur ze een berichtje, vraag of je iets kunt doen. Steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu onze steun nodig. Door ze aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

En tot slot: laten we hopen dat alle maatregelen er voor zorgen dat deze crisis zo snel mogelijk voorbij is. Dat kan alleen als we ons allemaal aan die maatregelen houden. Dan kunnen er daarna samen voor zorgen dat Leudal weer snel op stoom komt en blijft. Vandaag, morgen en in de toekomst!

Reacties