Gezonde keuzes: leerlingen Latasteschool Horn in actie aan de hand van beweegcoaches

Foto: Latasteschool Horn

HORN – Leerlingen van Latasteschool in Horn komen samen met de beweegcoaches uit Leudal in actie. Donderdag werd daarvoor de aftrap verricht.

In Leudal zorgen veel organisaties er voor dat kinderen vitaal kunnen opgroeien. En terecht: kinderen zijn immers de toekomst. Sport en bewegen helpt bij de ontwikkeling en het ontdekken van talenten.

Cityrun
In Leudal is daarom een team van beweegcoaches aan de slag gegaan om samen met scholen nog meer kinderen in beweging te brengen. De Latasteschool in Horn doet mee en wil de leerlingen graag een kansrijke start bieden, om gezond en sportief op te groeien. Samen met de vakleerkracht sport Nicole Idema gaan de beweegcoaches de kinderen nog meer laten bewegen en stimuleren om gezonde keuzes te maken. ‘De school heeft een geweldig speelbos voor de kinderen. Ook doen we jaarlijks met een groep leerlingen mee aan de Cityrun in Roermond. Maar er zijn nog meer kansen en mogelijkheden om onze leerlingen actief en gezond te houden’ zegt Nicole. Samen met wethouder Stan Backus werd een figuurlijk startschot gegeven, voordat de kinderen hun training voor de Cityrun vervolgden. ‘Geweldig om te zien hoe de kinderen opleven. Sport verbindt en laat iedereen op zijn of haar niveau meedoen’ zei beweegcoach Patricia van der Graaf.

Reacties