Bijen: hoe leven ze en wat kunnen wij voor ze doen?

Foto: BCL

HAELEN – Op maandag 13 januari wordt om 20.00 uur door de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) Leudal een lezing gehouden over bijen.

Bijen leveren een belangrijk bijdrage aan de biodiversiteit. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen.

Hotels
In deze lezing wordt ingegaan gaan op de verschillende levenswijzen van de bijen en op wat wij, mensen, kunnen doen om de bijen te helpen. Dat kan bijvoorbeeld door bijenhotels maken. De lezing wordt verzorgd door Jan Slots, voorzitter van de Imkervereniging Roer- en Leudal én bijenteeltleraar. Je bent welkom in het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Deelname kost 2,50 euro. Leden van Velt kunnen gratis naar binnen.

Reacties