Karin Mennen op bezoek bij basisschool De Kwir in Neer

Foto: KERNgezond Neer

NEER – Dinsdag vond de tweede activiteit van KERNgezond Neer plaats. Groep 5 van basisschool De Kwir kreeg een echte topsporter op bezoek, om samen aan de slag te gaan met het onderwerp ‘gezond gedrag’.

Karin Mennen speelde tot vorig jaar volleybal bij VC Peelpush, op het hoogste niveau in Nederland. Momenteel is zij krachttrainer van dit team.

Compliment
Na een uitgebreide kennismaking met Karin werd begonnen met het maken van een woordweb over ‘gezond gedrag’. Vervolgens ging het vooral over ‘opstekers en afbrekers’. Aan de hand van een verhaal ontdekten de kinderen het effect van positieve en negatieve opmerkingen en daarmee dus ook wat de kracht van een compliment is. Een leerzaam en leuk uur vloog voorbij. De volgende activiteit van KERNgezond Neer is op 6 februari 2020.

Reacties