Provincie Limburg draagt bij aan veilige wieleromgeving in Neer

Foto: John Hölsgens

NEER – De provincie Limburg kent 750.000 euro subsidie toe voor de realisatie van een veilige wieleromgeving in Neer.

Dat heeft VVD-gedeputeerde Joost van den Akker meegedeeld. De subsidie brengt de aanleg van een verlichte wielerbaan een stuk dichterbij.

Beroep
Eind vorig jaar besloot de gemeente Leudal al 820.000 euro uit te trekken voor de wielerbaan, onderdeel van plan voor het gehele sportpark  ’t Maasveld, onder de voorwaarde dat ook de provincie bij zou dragen. Drie weken geleden deden wethouder Robert Martens (D66) en mede-initiatiefnemer John van Haeff van ‘t Maasveld in een statencommissie nog een extra beroep op de provincie Limburg. Dat is dus succesvol geweest. Er komen overigens ook verlichte banen voor mountainbikers en cyclocrossers, zo is het plan.

 

 

Reacties