Lustrum Write for Rights in Roggel

Foto: Facebook Write for Rights - Amnesty International

ROGGEL – De Roggelse editie van de schrijfmarathon van Amnesty International wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Tegenwoordig gebeurt dat onder de naam Write for Rights.

De actie is traditioneel op 10 december – de internationale Dag voor de Rechten van de Mens – en draait helemaal om de persoonlijke, handgeschreven brief.

Vuist
Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen daarbij om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Bovendien geven zij hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Alle brieven samen vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers willen meestal liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator. Dat is één van de redenen waarom de acties werken.

Kinderen
Van Amnesty International Nederland krijgen de deelnemers alle voorbeeldbrieven. Maar ook de persoonlijke kaarten die gestuurd worden aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Als zij weten dat er over de hele wereld mensen zijn die voor hen opkomen, geeft ze dat de kracht om vol te houden. Dit jaar vraagt Amnesty International tijdens Write for Rights-actie speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

Keten
De marathon zal die dinsdag van 10.00 uur tot 22.00 duren, met op de achtergrond doorlopend muziek, ook live muziekoptredens, gedichten, Senaman Tua, en gelegenheid voor stoelmassage. De locatie is weer café Tonvannebekker met Gemma, aan de  Kerkveldweg 1 in Roggel. Doe je mee in een keten van mensen, die zich geweldloos tegen onrecht willen verzetten? Je kunt op elk moment binnenlopen.

Reacties

0