Basisschool De Leerlingst winnaar Lekker Leudal

LEUDAL – Voor de actie Lekker Leudal koken kinderen voor ouderen uit hun eigen dorp. In de eerste fase bedachten de kinderen van de basisscholen uit Roggel, Neer, Horn en Haelen koude en gezonde gerechten. Uit al deze inzendingen werd één winnaar per school gekozen.

Op 5 november deed een foodtruck alle scholen aan en werden deze winnaars per school bekend gemaakt. De winnaars maakten samen met een chefkok vervolgens de heerlijke gerechten klaar voor een jury.

Jury
De overige kinderen van de KERNgezond-klassen (groep 5-6) gingen aan de slag met enkele spellen waarbij samenwerken centraal stond. Vervolgens gaf een driekoppige jury punten voor de uitleg van het gerecht door de kinderen, de presentatie, de smaak en de mate van gezondheid. De jury bestond uit chefkok Wesley van Ria Joosten Catering & Evenementen en Maurice Graef, initiatiefnemer van KERNgezond. Daarnaast schoof bij elke school een ander jurylid aan. Zo waren wethouders Mart Janssen en Robert Martens beide in één dorp te gast als jurylid.

Oefenen
De winnaar werd op vrijdag 8 november middels een filmpje in de klas bekend gemaakt. Uiteindelijk waren het de kinderen van De Leerlingst uit Haelen die de hoogste totaalscore behaalden. Dit deden zij met een gerecht van fruitschildpadden en fruitvisjes. Zij mogen dan ook op 29 januari een heerlijk diner verzorgen voor hun opa’s en oma’s, maar ook voor andere (eenzame) ouderen uit het dorp. Op 14 januari gaan ze vast oefenen door het complete menu te bedenken, samen met de chefkok, waarin uiteraard hun winnend gerecht is opgenomen. De overige kinderen uit hun klas gaan de gasten ontvangen, het diner uitserveren en de eters helemaal in de watten leggen.

Reacties