Nationaal schoolontbijt op de kinderopvang én in het gemeentehuis

HEYTHUYSEN – Meer dan een half miljoen kinderen doen dit jaar mee aan het Nationaal schoolontbijt. Met het Nationaal schoolontbijt wordt aandacht gevraagd voor een goede ochtendmaaltijd. Het is dan ook van het grootste belang dat kinderen ’s morgens voldoende en gezond eten, om zo de dag vol energie te kunnen starten.

Ook kinderopvangorganisaties konden dit jaar meedoen. Natureluur kinderopvang De Vlindertuin in Heythuysen had dinsdagochtend al met ruim 25 kinderen tussen de 0 en 4 jaar gezellig gezamenlijk ontbeten. Op donderdagochtend werden scholieren van de Latasteschool in Horn zelfs ontvangen op het gemeentehuis van Leudal, waar ze samen met burgemeester Schmalschläger en wethouder Walraven hun tanden in een stevige ochtendmaaltijd konden zetten.

Loco
Bij Natureluur kinderopvang zat iedereen aan lage tafeltjes bij elkaar om te smullen van bruine broodjes, volkoren boterhammen, gezond beleg, yoghurt met muesli, een appel en een knapperige cracker. Over de tuinkers waren de meeste kinderen wat minder enthousiast, maar het werd wel geproefd!
Bij het ontbijt in het gemeentehuis op donderdagochtend werd de gezonde gezelligheid gecombineerd met een leuk vraag- en antwoordspel. Zo kwamen de kinderen bijvoorbeeld te weten wat een burgemeester allemaal moet doen. Met ontevreden mensen praten bijvoorbeeld, zoals er die ochtend een aantal voor de deur van het gemeentehuis stonden. En de wethouder, die ook locoburgemeester is, wilde wel verklappen wat ‘loco’ in het Spaans betekent. Al mochten de kinderen dat niet verder vertellen…

 

Reacties