Paddenstoelen: kijken mag, aankomen niet

Foto: BCL

LEUDAL – Dinsdagmiddag werd een man in Baexem aangehouden omdat hij paddenstoelen plukte.

De man had tientallen afgesneden paddenstoelen in zijn kofferbak liggen en dat mag niet.

Waardevol
Kijken mag echter wél. Sterker nog, op vrijdag 15 november nemen de gidsen van Groen Hart Leudal van 10.00 uur tot 12.00 uur belangstellenden mee op zoek naar de zeer diverse soorten paddenstoelen in het Leudal. Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.

Start
Misschien kan de aangehouden plukker zich ook nog melden. De deelnamekosten zijn slechts 3,50 euro, dus dat kan er na de boete vast nog wel vanaf. Kinderen tot 12 jaar betalen trouwens maar 1 euro. De start van de wandeling is bij Restaurant De Busjop, aan de Busschopsweg 9 in Heythuysen.

 

Reacties

0