Matiz in Baexem: nieuwe gerechten uit de muzikale wereldkeuken

Foto: Facebook Matiz Wereldmuziek

BAEXEM – Matiz schotelt je weer het inmiddels traditionele concert in de Baexemse Theaterhoeve Horckerhof voor. Maar ook deze keer weer veel nieuwe nummers, met verschillende smaken uit de wereldkeuken.

De band, met leden uit Leudal, Maasgouw, Roermond, Maastricht en Reuver, heeft inmiddels dan ook een behoorlijke naam opgebouwd als het gaat om wereldmuziek.

Bitterzoet
Wat kun je deze keer verwachten, zondag 17 november vanaf 15.00 uur aan de Horckerstraat 5? Welnu, in ieder geval een stuk van Astor Piazolla dat kan leiden tot het plengen van tranen op uw bordje. Zakdoek mee, is dus een goed idee. Verder een gepeperd Balkannummer in mengtaal, waarbij u vanzelf met mes en vork gaat rammelen. Een bitterzoet chanson van Django Reinhardt met een nasmaak van weemoed. Daarnaast is de nieuwe menukaart uitgebreid met een hartige Russische Klezmer-instrumental. En wat dacht u van een zilte Keltische song, geserveerd met lichte grondmist?

Ingebed
Alle nieuwe ingrediënten zullen worden ingebed in al bekender repertoire, dus het genieten wordt als vanouds met Joop Janssen op gitaar en mandoline, John Damen op accordeon en klarinet, Koen Dekkers op viool, Sofie van Rooijen op contrabas en gitaar, Twan Wijnhoven op percussie, Pantaleon Hajenius op alles wat op een fluit lijkt alsmede zang en natuurlijk de leadvocalisten Brenda Nijsen en Martin Houkes. Kaarten kosten 10 euro en reserveren kan via e-mail: [email protected] Enige haast is geboden, want de ervaring leert dat het doorgaans een stijf uitverkocht huis is als Matiz op bezoek komt.

Reacties