Galaconcert 100-jarige Hornse harmonie De Drie Horens in Theaterhotel De Oranjerie

Foto: De Drie Horens

ROERMOND – Een groots galaconcert op zondag 3 november in Theater De Oranjerie in Roermond vormt het hoogtepunt van de viering van het 100-jarig bestaan van Harmonie De Drie Horens uit Horn.

Tijdens de matineevoorstelling om 15.00 uur brengt het harmonieorkest onder leiding van dirigent Frans Hendrikx een wervelende muzikale show, met als solisten Fenna Ograjensek en Gé Reinders.

Jeugd
Muziek ontstaat uit stilte en een vereniging groeit en bloeit dankzij de jeugd. Met die achterliggende gedachten arrangeerde de dirigent van het jeugdorkest, Ad Lamerigts, speciaal voor dit concert The Sound of Silence van Simon en Garfunkel. De jeugdleden en leerlingen vormen letterlijk en figuurlijk het begin van deze bewerking die gezongen wordt door Fenna Ograjensek.

Fenna Ograjensek

Het orkest uit Horn en sopraan Ograjensek zijn geen onbekenden voor elkaar. Zij werkten in het verleden al vaker succesvol samen. In een licht klassiek programma voor de pauze met werken van onder meer Gershwin en Dvorák, harmonieert haar stem prachtig met de klanken van het orkest. Als afsluiting van het eerste gedeelte verwijst El Camino Real (de koninklijke weg) van Alfred Reed naar de 100-jarige geschiedenis van de vereniging en het vaandel dat na de oprichting geschonken werd door Z.K.H. Prins Hendrik der Nederlanden.

Hongerd jaor biejein
Singer-songwriter, taalkunstenaar en rasartiest beschrijven Gé Reinders het best. In de beginjaren van zijn lange carrière stond hij met de Engelstalige band Girls Walk By op Pinkpop en diverse buitenlands podia. Later legde hij zich vooral toe op het theater en het Limburgs dialect, waarvoor hij onlangs de Veldeke Oeuvreprijs ontving. Blaosmuziek bracht hem nationale roem, en dit stuk ontbreekt dan ook niet in het programma van dit jubileumconcert. In de aanloop naar dit optreden raakte Gé steeds meer betrokken bij het harmonieorkest en besloot speciaal voor deze gelegenheid een lied te schrijven.

Gé Reinders (Foto: Bob Bronshoff)

Samen met arrangeur Sandor Hendriks schreef hij Hongerd Jaor Biejein, over het wel en wee van de vereniging, met enkele verwijzingen naar zijn eerdere muziekstukken. De première van deze compositie vindt plaats tijdens deze voorstelling. Kaarten voor dit sfeervolle galaconcert voor jong en oud kosten 20 euro per stuk (inclusief garderobe en pauzedrankje) en zijn te bestellen via de website van Theaterhotel De Oranjerie.

Reacties

0