Herdenkingsviering 75 jaar vrijheid in Nicolaaskerk

Rob Reyners
Foto: via de werkgroep MOV

LEUDAL – In november van dit jaar is het 75 jaar geleden dat de kernen van Leudal werden bevrijd. Daarom is er op zondagmiddag 17 november om 14.30 uur een herdenkingsviering in de Nicolaaskerk in Heythuysen.

De bijeenkomst is bedoeld voor jong en oud. Iedereen is welkom, ongeacht welke geloofsovertuiging.

Eerbetoom
Enkele jongeren uit Grathem en Kelpen-Oler zullen aansprekende en inspirerende teksten voordragen. Het gemengd koor Con Amore uit Baexem zal toepasselijke liederen zingen en Rob Reyners uit Roermond zal met enkele moderne songs zeker ook de jongeren kunnen aanspreken. Als speciaal eerbetoon aan de bevrijders zal verder de Bag Pipers Society Castle D’Aldenghoor uit Haelen optreden.

Oproep
Op dit moment is de organisatie nog dringend op zoek naar foto’s, dagboekfragmenten en verhalen uit de oorlogstijd van de gemeente Leudal. Vandaar een beroep op iedereen die hierbij kan helpen. Je kunt een ander sturen naar het parochiecentrum Heythuysen via [email protected], naar [email protected] of [email protected] Reacties om organisatorische redenen graag binnen de komende 14 dagen.

Reacties

0