Geslaagde gidsen bij Groen Hart Leudal

Foto: Bezoekerscentrum Leudal

HAELEN –  Twaalf aankomende Leudal-, school- en jeugdgidsen hebben hun opleiding afgerond. De cursisten organiseerden twee excursies, waarbij de aspirant-gidsen een deel van de presentatie voor hun rekening namen.

De groep deelnemers aan de excursies kon al meteen genieten van een interessante rondleiding door het prachtige Leudal, waarbij veel informatie over de natuur en de historie in het gebied op een deskundige manier werd gedeeld.

Certificaat
De cursisten hadden zich uitstekend voorbereid waardoor zij na afloop, tijdens een gezellig samenzijn, het begeerde certificaat en een prachtig boeket in ontvangst konden nemen. Zij mogen zich dus voortaan Leudalgids en/of School-/Jeugdgids noemen. De opleiding tot gastheer en gastvrouw was al eerder voltooid. Het team van vierenveertig gastheren en gastvrouwen werd versterkt met vier mensen.

Educatieve activiteiten
De zeven nieuwe School-/Jeugdgidsen gaan het bestaande team van vijftien schoolgidsen versterken. Dit team zorgt voor de begeleiding van de educatieve activiteiten op het gebied van natuur, milieu, duurzaamheid en streek- en erfgoed. De scholen voor primair onderwijs in de regio maken hier al uitgebreid gebruik van. Deze gidsen staan tevens garant voor het organiseren van speelse jeugdactiviteiten, voor groepen kinderen vanuit de buitenschoolse opvang (BSO’s), jeugdorganisaties of kinderen die een verjaardagsfeestje in de natuur willen geven. In de komende zomervakantie staat er in elke week wel een leuke jeugdactiviteit gepland..

Excursies
De vijf nieuwe Leudalgidsen sluiten zich aan bij de groep van vijfentwintig Leudalgidsen die al actief is. Zij begeleiden jaarlijks een groot aantal excursies en activiteiten, met aandacht voor ecologie, geologie, flora, fauna en cultuurhistorie van het Leudal. Bij Bezoekerscentrum Leudal kan een excursie of activiteit aangevraagd worden voor bijvoorbeeld familie- of vrienden groep, of de personeels- of buurtvereniging. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van het bezoekerscentrum via 0475-49.70.10 of mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen