Met schrijver of fotograaf op pad door een wonderlijk natuurgebied

Foto: BCL

LEUDAL – Ter gelegenheid van het uit te geven boek ‘Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied’, trekken de schrijver Phlip Bossenbroek en de fotograaf Hans Smulders met belangstellenden het natuurgebied in.

Deze drie uur durende wandelingen worden starten op zaterdag 13 juli én 20 juli om 10.00 uur vanaf het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Uitleg
Voorafgaand, om 9.30 uur, is er een korte uitleg in het Bezoekerscentrum waarbij schrijver en fotograaf vertellen over de totstandkoming van het boek. Je kunt het boek dan ook bestellen. Wil je meewandelen, meld je dan wel even aan via het e-mailadres [email protected] onder vermelding van de datum en met wie je op pad wilt gaan (schrijver of fotograaf). Deelname kost 3,50 per persoon, of 25 inclusief het boek.

Fotowedstrijd
Daarnaast gaat op 13 juli ook een fotowedstrijd van start, die duurt tot 1 september. De wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor amateurfotografen. Zij worden uitgenodigd hun beste foto’s, gemaakt in het Leudal, digitaal in te leveren via [email protected]. De foto’s moeten gemaakt zijn in het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum, dus tussen 1 september 2018 en 1 september 2019. De deelnemers gaan ermee akkoord dat de Studiegroep Leudal de ingezonden foto’s, uiteraard met naamsvermelding van de fotograaf, geprint of online publiceert in haar tijdschrift ‘Rondom het Leudal’. Dit zonder commerciële doeleinden, maar onbeperkt in tijd. De jury beoordeelt de foto’s in twee categorieën, volwassenen en kinderen (tot 16 jaar). De winnaars uit beide categorieën worden uitgenodigd bij de presentatie van het boek, op vrijdag 27 september in het Bezoekerscentrum, waar zij een exemplaar als prijs zullen ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen