Jubilerende harmonie De Drie Horens verzorgt divers Dorpsfestival

Foto: De Drie Horens

HORN – De jubilerende harmonie De Drie Horens verzorgt zondag 23 juni een Dorpsfestival in De Postkoets in Horn. Een gratis muziekfestijn voor iedereen, met onder meer een optreden van een reünieorkest bestaande uit oud-leden van de harmonie.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan werd op 16 maart van dit jaar al een reünie gehouden, waarbij een aantal oud-leden besloten hun instrument weer op te pakken voor een eenmalig optreden tijdens dit festival.

Recorder Rap
Na een aantal repetities zit de stemming er goed in en is er een lekker repertoire met nummers van Frank Sinatra tot de Second Waltz van Shostakovich. Maar voordat de reünisten het podium betreden, zijn eerst de leerlingen en het jeugdorkest onder leiding van dirigent Ad Lamerigts aan de beurt. Zij brengen muziek van onder anderen Abba en Queen. Ook de allerjongste muzikanten laten van zich horen tijdens de Recorder Rap.

Mella Klaessen

Bigband
Het concert wordt afgesloten met een optreden van het harmonieorkest onder leiding van Frans Hendrikx, dit keer in bigbandformatie met combo. Het orkest speelt samen met solosaxofonist Christian Martens een aantal Zuid-Amerikaanse nummers van Piazzolla en Chick Corea. Daarnaast begeleidt het orkest zangeres Mella Klaessen in een aantal echte bigband nummers van onder meer Björk, Penny Lee, Ray Charles en Caro Emerald.

Stemming
Ook na afloop van het concert blijft het volop genieten met stemmingsmuziek en een hapje en een drankje. Het eerste optreden begint om 13.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen