Onderzoeksresultaten van burgerpanel over fusieschool Leudal-West

Foto: John Hölsgens

HALER/HUNSEL/NEERITTER/ITTERVOORT – Uiterlijk in oktober van dit jaar maakt de gemeenteraad van Leudal een definitieve locatiekeuze voor de fusieschool voor Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort.

Eerder besloot de gemeenteraad dat de fusieschool in Hunsel moest komen. Dit besluit wordt echter heroverwogen in afwachting van een verkeersonderzoek, een ouderraadpleging en een actualisatie van de financiële onderbouwing.

Noodzakelijk
Uit een onderzoek onder de deelnemers aan het onafhankelijke burgerpanel TipLeudal, blijkt in ieder geval alvast dat het merendeel (70%) de komst van de fusieschool noodzakelijk acht. Ten aanzien van de locatie van de fusieschool geeft 57% van de respondenten de voorkeur aan de Begoniatraat in Ittervoort terwijl 17% de Kallestraat in Hunsel prefereert.

Indicatief
De bal ligt uiteraard bij de gemeenteraad, maar dat inwoners hier graag over meepraten bleek duidelijk uit de vele, vaak uitgebreide toelichtingen in het rapport. In totaal deden 248 respondenten uit de gemeente Leudal mee aan het onderzoek. Hierdoor zijn de resultaten op dit moment nog indicatief te noemen en niet representatief.
Lees hier de volledige rapportage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen