De Nassaurie maakt doorstart als Meeting Point Nassaurie

Foto: Facebook Meeting Point De Nassaurie

GRATHEM – De Nassaurie in Grathem gaat een doorstart maken onder de naam Meeting Point Nassaurie.

Woensdag werd door het nieuwe bestuur de gewijzigde aanpak besproken met de gebruikers.

Invulling
De gemeente heeft De Nassaurie bij de opening in 2012 verhuurd aan de Stichting Brede Maatschappelijke Voorziening Grathem. De stichting heeft toen op haar beurt een gedeelte van De Nassaurie verhuurd aan een commercieel exploitant. Die exploitant heeft zijn werkzaamheden per 1 januari beëindigd. De stichting en een werkgroep uit de gemeenschap Grathem proberen sinds 2018 tot een andere invulling van De Nassaurie te komen.

Kostenbesparing
Door de gemeente Leudal is medio 2018 tijdelijke ondersteuning in de exploitatie toegezegd. De stichting, die inmiddels dus een nieuwe samenstelling heeft, wil voorkomen dat ze geen sluitende exploitatie heeft. Daarom wordt ingezet op vrijwilligers, kostenbesparende maatregelen en het stimuleren en ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Naast een verjonging van het bestuur is ook de naam voorzien van een ‘bij de tijd passend jasje’. Onder de naam ‘Meeting Point Nassaurie’ wil het bestuur er alles aan gaan doen om de ontmoetingsplaats van Grathem weer te doen groeien en bloeien.

 

'

Reacties

article
16475
Nassaurie maakt doorstart als Meeting Point
GRATHEM – De Nassaurie in Grathem gaat een doorstart maken onder de naam Meeting Point
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/14/de-nassaurie-maakt-doorstart-als-meeting-point-nassaurie/
2019-02-14T11:09:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/14110728/Clipboard019.jpg
bestuur, De Nassaurie, doorstart, kostenbesparing, Meeting Point, nieuwe activiteiten, ontmoetingspunt, verjonging, Vrijwilligers
Nieuws