Fit en vitaal leven met het GALM-programma

Foto: PIXNIO - Amanda Mills (CC0-Public Domain)

NEER – Mensen die regelmatig bewegen zijn niet alleen aantoonbaar fitter en gezonder, maar hebben ook meer weerstand, slapen beter en verouderen minder snel.

Mathieu de Greef vertelt over het belang van bewegen bij ouderen. Hij is één van de ontwikkelaars van het GALM-programma en is als bewegingswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

GALM
De onderzoeken van De Greef laten de effecten van bewegen op veroudering zien. Tijdens een lezing op 21 januari in Neer deelt hij zijn bevindingen. De lezing is tevens het startpunt en introductie van het GALM-project. Het gaat daarbij om een sportstimuleringsprogramma voor ouderen, dat vanaf februari van start gaat in de dorpen Buggenum, Neer en Nunhem.

Seniorenverenigingen
Het zijn de seniorenverenigingen van deze kernen die de bijeenkomst organiseren. Het algemene thema is ‘Een fit en vitaal leven’. Na De Greef komt ook nog Marion Donders van Rabobank Peel, Maas en Leudal aan het woord. Zij is seniorenadviseur bij de bank en ervaringsdeskundige als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig en veilig uw bankzaken regelen. Ze brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hulpmiddelen. Ook geeft ze veel handige tips voor senioren én hun mantelzorgers.

Aanmelden
De bijeenkomst wordt gehouden in gemeenschapshuis de Haammaeker, aan de Hoogstraat 2 in Neer. Aanvang is om 13.30 uur.
Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van Buggenum, Neer en Nunhem, dus ook voor niet-leden. In de pauze wordt voor koffie met vlaai gezorgd. In verband met de organisatie wel graag een aanmelding via Arlette Vossen (Buggenum, [email protected] of telefonisch 06-21968639), Annie Hesen (Neer, [email protected] of 0475- 593173) of Bart van de Venne (Nunhem, [email protected] of 0475-510978).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen