Vijftien jaar cel geëist voor schutter uit Kelpen-Oler

Foto: PXHERE (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Vijftien jaar cel. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen de 51-jarige man uit Kelpen-Oler, die vorig jaar februari een schoonmaakster neerschoot in Cottessen. De vrouw raakte daardoor ernstig gewond.

De schutter en de 53-jarige schoonmaakster waren in het verleden elkaars partner.

Scheiding
Volgens het OM bereidde de verdachte zijn actie goed voor. Tijdens een eerdere zitting zei de man enorm veel spijt te hebben. Hij vertelde toen dat het niet zijn intentie was om de vrouw, met wie hij in scheiding lag, om het leven te brengen. De vrouw overleefde de schietpartij. De advocaat van de verdachte vindt de eis te hoog en pleit voor een celstraf van vijf jaar.

Fout
‘Alles ging in die tijd fout bij mij. Ik verloor mijn partner, mijn woning, ik kreeg een auto-ongeluk en ik verloor ook nog eens mijn baan vanwege bezuinigingen op het werk’, vertelde de verdachte in de rechtbank. ‘Al mijn zekerheden vielen weg. Daarom wilde ik mijn vrouw terug’.

Per ongeluk
Het wapen dat de verdachte gebruikte, had hij gestolen van zijn buurman. Op de dag van de schietpartij wachtte zijn vrouw op. ‘Op het moment dat ik mijn vrouw voor het eerst zag, was het eerste schot al gelost. Dat ging per ongeluk. Ik had niet in de gaten dat ik haar toen al geraakt had in de arm. Ik laadde het geweer opnieuw en liep naar haar toe. Ze begon te schreeuwen en te rennen. Ik wilde dat ze stil was. Ik heb toen op haar schouder geschoten. Ik weet dat ze flauw valt als ze bloed ziet. Maar dat deed ze niet, dus ik schoot nog een derde keer.’ In zijn slotwoord zei de verdachte nog dat hij zijn ex op een gevaarlijke manier probeerde te veranderen. ‘Dat is fout geweest. Mijn vrouw verdient mij niet meer. Het is over. Ik wil ook niet meer.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen