Geen integriteitsonderzoek naar wethouder Walraven, ondernemer boos

Wethouder Arno Walraven
Wethouder Arno Walraven
Foto: Samen Verder

LEUDAL – Er komt voorlopig geen integriteitsonderzoek naar wethouder Arno Walraven (Samen Verder). Ondernemer Wilbert Hikspoors van Landgoed Leudal had daarom gevraagd, maar burgemeester Arno Verhoeven verklaart de klacht ongegrond.

Dat meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Hikspoors neemt er geen genoegen mee en stapt nu naar de Nationale Ombudsman. De ondernemer, die recentelijk nog met een vredesboodschap aanklopte bij de gemeente, verwijt Walraven dat die aan de gemeenteraad onjuiste en misleidende informatie heeft verstrekt over de gang van zaken rond Landgoed Leudal in Haelen.

Afbouw
Die onjuiste informatie zou betrekking hebben op de manier waarop Walraven de gemeenteraad heeft geïnformeerd over gesprekken met HG Beheer, waar Landgoed Leudal onder valt. Walraven stelde dat HG Beheer niet mee wilde werken aan de afbouw van het aantal migranten op het terrein, Hikspoors zegt dat dat niet waar is. Walraven zei verder dat het bedrijf instemde met het staken van het overleg dat plaatsvond. Ook dat klopt volgens HG Beheer niet. Verder stelt Hikspoors de vele ambtelijke wisselingen op het dossier aan de kaak.

Advies
Burgemeester Verhoeven consulteerde een onafhankelijke klachtencommissaris, die advies uitbracht. Op basis daarvan verklaart Verhoeven de klacht nu ongegrond, maar over de inhoud van het advies en de verdere argumentatie doet de gemeente geen uitspraken. Als redenen daarvoor gaf de gemeente aan dat enerzijds de privacy van de klager niet geschaad mag worden en dat men anderzijds bang is dat klachten minder snel worden ingediend, als mensen weten dat ze in de openbaarheid komen. Hikspoors is boos: ‘Ik ben het er uiteraard niet mee eens. Ik vraag me ook af waarom het zeven maanden heeft moeten duren om dit antwoord te krijgen. Dat de Nationale Ombudsman er zich nu maar over buigt’ zo liet hij optekenen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen