Hikspoors wil integriteitsonderzoek naar wethouder Walraven

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De eigenaar van camping Landgoed Leudal in Haelen, WIlbert Hikspoors, heeft burgemeester Arno Verhoeven schriftelijk verzocht  een integriteitsonderzoek in te stellen naar wethouder Arno Walraven.

Dat meldde Dagblad De Limburger vanochtend. Hikspoors zou bovendien overwegen aangifte te doen tegen de wethouder wegens ambtsmisbruik en plichtsverzuim.

Arbeidsmigranten
Volgens de campingeigenaar heeft de wethouder de gemeenteraad onjuist ingelicht en misleidende informatie verstrekt. Dat zou dan op 17 april moeten hebben plaatsgevonden, toen tijdens de raadsvergadering het bestemmingsplan van Landgoed Leudal aan de orde kwam. Ook de raadsinformatiebrief van 13 maart zou niet deugen volgens Hikspoors. De ondernemer stoort zich er onder meer aan dat Walraven heeft gezegd dat de camping niet wilde meewerken aan de afbouw van het aantal arbeidsmigranten. Ook stelt hij de vele wisselingen van ambtenaren op het omvangrijke hoofdpijndossier aan de orde.

BING
Vorig jaar deed het Bureau BING al een vooronderzoek naar de wethouder, toen na een klacht van een ondernemer uit Horn. Maar het bureau kon toen niet vaststellen of er oneigenlijke druk was uitgeoefend op ambtelijke organisaties of ambtenaren zelf. Een vervolgonderzoek werd geadviseerd, maar de burgemeester zag daar van af. Desgevraagd wilde de wethouder niet inhoudelijk ingaan op de klachten. Tegenover de krant verklaarde hij: ‘Kennelijk is Landgoed Leudal teleurgesteld. De brief zal conform de geldende klachtenprocedure af worden gehandeld.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen