Coalitie wijst compromis Landgoed Leudal van de hand

Foto: Landgoed Leudal

HAELEN – De coalitiepartijen Ronduit Open, D66 en Samen Verder lijken niet geïnteresseerd in een compromis dat Wilbert Hikspoors, eigenaar van Landgoed Leudal, de gemeente heeft voorgelegd.

Volgens Dagblad De Limburger wilde Hikspoors de juridische worstelingen beëindigen met een stop op de huisvesting van arbeidsmigranten per 1 januari 2026. Verder zou hij twee nieuwe locaties voorstellen waar seizoensarbeiders zouden kunnen wonen, beiden in Leudal.

Geld
De oppositie wilde het voorstel dinsdagavond wel bespreken tijdens de raadsvergadering door een motie in te dienen, maar de coalitie is tegen. ‘Alle juridische procedures kosten mij geld. Geld dat ik liever in het bedrijf steek. En ook de gemeente is er veel tijd en geld aan kwijt. Onlangs heb ik de gemeenteraad uitgenodigd om hier te komen kijken. De oppositiepartijen hebben dat gedaan en naar aanleiding daarvan heb ik besloten dit voorstel te schrijven’ zei Hikspoors tegen de krant. ‘Mijn hoop was dat als de gemeenteraad het college van B en W zou opdragen dit met mij te bespreken, dat we eruit zouden komen. Maar dat lijkt de coalitie dus niet van plan. Dan rest mij niets anders dan het juridische traject.’ Onlangs riep raadslid Mathieu Wagemans van coalitiepartij Ronduit Open nog op tot stevig optreden tegen Landgoed Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen