Kennismaking met vier verschillende vormen van sport en spel in Neer

NEER – Vrijdagochtend stond een activiteit van KERNgezond Neer op het programma. Kinderen maakten in gemeenschapshuis De Haammaeker kennis met vier verschillende sporten.

In vier groepen gingen de kinderen aan de slag met judo, obstacle running, beugelen en dans. In een half uur per sport kregen ze de beginselen bijgebracht.

Valbreken
John van judovereniging Sei-Do leerde de kinderen enkele basistechnieken zoals een worp, valbreken en een greep. Daarnaast leerden de kinderen hoe ze moeten groeten bij judo, maar ook andere normen en waarden die erg belangrijk zijn bij deze karaktervormende sport. Riwa Beumers nam de kinderen mee in haar passie, de obstacle run. Ze sprongen, renden, klauterden en kropen met veel plezier over en onder allerlei uitgezette obstakels.

Applaus
Frans en Thijs van beugelvereniging Onder Ons leerden de kinderen hoe ze het spelletje het beste konden spelen, waarna ze in mini-wedstrijdjes tegen elkaar in actie kwamen. Bij Madeleine van Pulse studeerden de kids een leuk dansje in, waarbij iederen enthousiast meedeed. Aan het einde van de ochtend waren de kinderen behoorlijk moe, maar hadden ze een groot applaus over voor de mensen die deze leuke ochtend mogelijk hadden gemaakt.

'

Reacties

gallery
15296
Samen in beweging
NEER – Vrijdagochtend stond een activiteit van KERNgezond Neer op het programma. Kinderen maakten in
https://leudal.nieuws.nl/2018/11/16/kennismaking-vier-verschillende-vormen-sport-en-spel-neer/
2018-11-16T15:38:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/11/16152926/J-4.jpg
beugelen, dans, De Haammaeker, judo, KERNgezond, KERNgezond Neer, Neer, obstacle run, Onder Ons, Pulse, Riwa Beumers, Sei-Do
Sport