Oppositie: ‘Discussie moet in raad plaatsvinden, niet in tussendoorvergadering’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De oppositiepartijen, die dinsdag wegbleven op de geplande debatavond rondom de begrotingsbehandeling, deden dat vooral omdat zij van mening zijn dat die discussie in de gemeenteraad moet plaatsvinden.

‘We hebben al een commissievergadering gehad over de begroting en een informatiesessie met ambtenaren. De raadsvergadering van 13 november is het moment om de discussie te voeren, niet een tussendoorvergadering zoals dinsdag de bedoeling was’ zegt fractieleider Huub van Helden (CDA) vandaag tegen Dagblad De Limburger.

Afgeschoten
Behalve het CDA bleven ook de VVD, Leudal Sociaal en PAL weg. Fractievoorzitter Joost van der Stappen van die laatste partij: ‘De discussie over de begroting moet in de raad plaatsvinden en niet vooraf in een vergadering die je alleen maar kunt volgen als je in de zaal zit. Het is daarnaast al vaker gebeurd dat in zo’n discussie goede ideeën van de oppositie worden afgeschoten en de coalitie er dan twee weken later mee gaat pronken. Daar passen we voor.’

Invulling
De datum voor de avond was in juni al geprikt in het presidium. Op de vraag of de oppositie toen al niet had kunnen aangeven er geen behoefte aan te hebben zegt Van der Stappen: ‘Toen ging het over een datum en niet over de invulling’. De boycot van de debatavond leidde tot woede bij de coaltie, die het gebrek aan vernieuwingsdrang bij de oppositie hekelde. Een bijkomstig gevolg was overigens dat de externe debatleider, die vanuit Amsterdam naar Heythuysen onderweg was, halverwege kon omkeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen