Debatavond gecanceld: coalitiepartijen des duivels over afzeggen oppositie

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De coalitiepartijen van Leudal zijn woest op de oppositie, vanwege het afzeggen van een debatavond rondom de begrotingsbehandeling.

In een brief aan de fracties van de VVD, het CDA en PAL geven de fractievoorzitters Michel Graef (Samen Verder), Jordi Custers (Ronduit Open) en Dirk Voermans (D66) uitdrukking aan hun ongenoegen.

Consensus
‘In het begin van deze raadsperiode hebben we gesproken over samenwerking. In het belang van onze gemeente was er een breed gedeelde consensus dat we als gemeenteraad een gezamenlijke taak hebben. Minder politiek, meer bestuur, minder richten op tegenstellingen, meer op overeenkomsten. Dat allemaal in het belang van onze inwoners’, zo valt te lezen.

Lange voorbereiding
Volgens de coaltiepartijen stond de procedure rond de begrotingsbehandeling al lange tijd vast. Alle fracties zouden zich hieraan hebben geconformeerd. Vanavond zou een debatavond plaatsvinden. Zou, want de oppositiepartijen hebben zich op het laatste moment afgemeld, waarop burgemeester Arno Verhoeven besloot de bijeenkomst te annuleren. ‘Wij vinden het van weinig respect getuigen richting collega politici, die de avond hebben voorbereid. Bovenal vinden we het van weinig respect getuigen tegenover degene die binnen de gemeentelijke organisatie tijd en energie hebben gestoken in deze nieuwe manier van de begroting behandelen. Een nieuwe manier die al lange tijd in voorbereiding was en waarbij  u eerder had kunnen aangeven het niet op deze manier te willen of kunnen doen’ schrijven de fractievoorzitters van de coalitie.

Vertrouwen
Graef, Custers en Voermans geven tot slot wel nog aan dat zij ondanks de teleurstelling blijven vertrouwen op de ingeslagen weg en een goed samenspel, met oog voor het belang van de inwoners van Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen