’t Maasveld nog altijd tussen hoop en vrees

Foto: Facebook 't Maasveld

LEUDAL – De initiatiefnemers van ’t Maasveld leven nog altijd tussen hoop en vrees. De gemeenteraad zal deze maand moeten beslissen of er extra onderzoek nodig is naar de financiën van het plan en uiteindelijk natuurlijk vooral, of er meer geld vrijgemaakt wordt door de gemeente.

De mensen achter ’t  Maasveld hadden eerder al, ondanks jaren van investeringen in energie, geld en gewoon hard werken, zelf al aangegeven dat de plannen  – binnen de huidige door de gemeente gestelde kaders – niet uit te voeren zijn. Zij hebben meer financiële armslag nodig.

Weinig wijzer
Tijdens de vergadering van de commissie Sociaal, afgelopen maandag, werden de initiatiefnemers die aanwezig waren in de raadzaal weinig wijzer. Wethouder Martens (D66) was duidelijk: ‘Eigenlijk vind ik niet dat u nu kunt zeggen: ‘Laat dat extra onderzoek maar doen’, om dan vervolgens als duidelijk is dat het fors duurder wordt, alsnog te besluiten het geld niet uit te geven. Zeker niet als je nu al weet dat het dus duurder wordt.’

Externe financiering
De commissie wilde echter helemaal nergens op vooruit lopen. ‘Pas als wij duidelijkheid hebben over de cijfers kunnen we een definitief besluit vellen. Dan moet maar blijken of er 1000 euro of 2 miljoen nodig zijn’ vond Anita van Vlodrop (Samen Verder). ’t Maasveld vraagt de gemeente garant te staan voor externe financiering een miljoen euro. De gemeente hoeft dan dus niet meteen de beurs te trekken. Maar volgens de wethouder kost zo’n garantstelling hoe dan ook altijd geld. De gemeenteraad zal op 25 september een beslissing moeten nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen