Initiatiefnemers ’t Maasveld: ‘Plan niet te realiseren binnen gestelde voorwaarden’

Foto: Park Leudal Oost

LEUDAL – De initiatiefnemers van ’t Maasveld (voorheen Park Leudal-Oost) hebben het college van burgemeester en wethouders te kennen gegeven dat zij hun plannen niet kunnen realiseren binnen de randvoorwaarden waartoe de raad in december 2017 heeft besloten.

De initiatiefnemers schrijven in een brief aan het college dat de in het vooruitzicht gestelde 1,5 miljoen euro onvoldoende is om de plannen die zij hebben tot uitvoering te brengen. Zij vragen het gemeentebestuur om meer geld.

Advies
Vooruitlopend op een eventueel raadsdebat over dit verzoek heeft het college de gemeenteraad in een raadsinformatiebrief laten weten het advies te geven te stoppen met nader onderzoek. In december heeft de gemeenteraad aanvullend een bedrag van 100.000 euro ter beschikking gesteld. Daarvan is 24.500 euro aan ’t Maasveld uitgekeerd en een bedrag van 22.300 euro aan ambtelijke uren besteed.

Stoppen
Door nu te stoppen wordt voorkomen dat het restant van 53.200 wordt uitgegeven, terwijl reeds bekend is dat het door de raad gewenste resultaat niet bereikt kan worden, zo liet de gemeente vandaag weten. Het advies van het college wil volgens verantwoordelijk wethouder Robert Martens (D66) nog niet zeggen dat de stekker uit het plan wordt getrokken. ‘Duidelijk is dat het plan niet kan worden gerealiseerd binnen de door de gemeenteraad gestelde kaders. Dan is het nu dus aan de gemeenteraad om te beslissen wat er dan verder moet gebeuren. Aan hen de keuze of ze die kaders alsnog willen verruimen of niet’ zei Martens later vandaag tegen Dagblad De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen