Leudal zeer in trek bij de gefortuneerden

Foto: Pixabay - PublicDomainPictures (CC0)

LEUDAL – Leudal is in trek bij mensen die goed in de slappe was zitten. Met 2,2 procent van de bevolking die zich miljonair mag noemen bezet Leudal provinciaal gezien zelfs de tweede plaats, achter de gemeente Mook en Middelaar (2,5 procent).

Zonder een causaal verband te willen suggereren: in die uiterst noordelijk gelegen gemeente van Limburg was Arno Verhoeven in het verleden ook al burgemeester.

Norm
De cijfers kwamen dinsdag van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als norm voor een miljonairshuishouden werd een vermogen van 1 miljoen euro of meer genomen, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld. Nederweert bezet overigens met 2,1 procent de derde plek, Eijsden-Margraten is met 2,0 procent vierde.

Provinciaal 
De minste miljonairs zijn te vinden in Kerkrade (0,3 procent), Brunssum (0,4 procent), Landgraaf (0,4 procent) en Heerlen (0,5 procent). Kerkrade heeft ook landelijk gezien de minste miljonairs. In de provincie Zeeland wonen relatief de meeste miljonairs. Daarna volgen de provincies Utrecht (1,7 procent), Noord-Holland en Brabant (beiden 1,6 procent). Limburg bezet de gedeelde laatste plek met Groningen en Flevoland: 1,1 procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen