Arbeidsmigranten mogen naast school in Baexem wonen: omwonenden balen

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Het kantoorpand aan de Dorpstraat 55 in Baexem mag worden omgebouwd om tien arbeidsmigranten te huisvesten.

Dit ondanks het tegenspartelen van omwonenden, die zeggen niets tegen de arbeidsmigranten ‘an sich’ te hebben, maar niet in dit aantal op die bewuste plek. Een gezin dat zich voor langere tijd in Baexem zou willen vestigen, past bijvoorbeeld beter in hun plaatje.

Beleid
Het college van B&W verklaart echter dat de aanvraag voor de vergunning aan alle voorwaarden voldoet. Bovendien past die aanvraag binnen het gemeentelijke beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De buurtbewoners vrezen echter voor overlast, bijvoorbeeld op het gebied van parkeren en buiten rokende bewoners. Het pand ligt namelijk op korte afstand van basisschool De Harlekijn.

Bezwaar
Na overleg tussen gemeente, omwonenden en de initiatiefnemer in augustus werd het plan overigens wel aangepast. Oorspronkelijk zouden er twaalf migranten gevestigd worden. Ook komt er nu een rookruimte in het pand, die eerst niet voorzien was. Niettemin is de kans groot dat de omwonenden alsnog een bezwaar gaan aantekenen tegen de vergunning, zo liet Jan Hendriks namens de buurtbewoners weten aan Dagblad De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen